Χωρίς φαρμακοποιό το «Αιγινήτειο» νοσοκομείο

Χωρίς φαρμακοποιό έμεινε χθες το «Αιγινήτειο» νοσοκομείο! Οι δύο φαρμακοποιοί που υπηρετούσαν βγήκαν στη σύνταξη και, στο μεταξύ, δεν προσλήφθηκε κανείς.

Οι ασθενείς εξυπηρετούνται από τη μοναδική βοηθό φαρμακείου, η οποία, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να χορηγήσει ειδικά σκευάσματα σε εξωτερικούς ασθενείς.

Αυτοί οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν σε άλλο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβουν την αγωγή τους για σοβαρές ασθένειες, όπως ψυχιατρικές παθήσεις ή άλλα νευρολογικά νοσήματα.

Για την επικείμενη αποχώρηση των δύο φαρμακοποιών του «Αιγινήτειου» είχαν ενημερωθεί οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Παιδείας από τις 17 Ιουνίου.

Ευθύνες


Οι υπεύθυνοι του τμήματος είχαν προειδοποιήσει ότι από την 1η Ιουλίου το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς φαρμακοποιό, αλλά στο μεταξύ δεν έγινε καμία ενέργεια κάλυψης των κενών.

Οι φαρμακοποιοί επιρρίπτουν ευθύνες και στη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία ήταν, επίσης, ενήμερη για το πρόβλημα.

Από τα δύο υπουργεία υπήρξε η απάντηση ότι -προς το παρόν- δεν μπορούν να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις. Ωστόσο, η υπουργός Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προχωρήσει σε κάλυψη των κενών που εμφανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, με πρόσληψη επικουρικών φαρμακοποιών.

πηγή

Σχολιάστε