ρατσιστική επϊθεση στα Χανιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Έγινε η προγραμματισμένη αντιφασιστική – αντιρατσιστική πορεία πριν λίγες μέρες και οι περισσότεροι, ήσυχοι γύρισαν σπίτια τους.

Ο εχθρός όμως δεν ησύχασε, γιατί δεν πτοείται από μια πορεία (έστω μαζική) στη βροχή.

Χθες τα ξημερώματα 27-12-09 μια παρέα νέων ανθρώπων, μεταναστών και μη (μεταξύ τους και δύο γυναίκες, μία Ελληνίδα και μία Γερμανίδα), δέχτηκε δολοφονική επίθεση, με ρόπαλο του μπέιζμπολ και σιδερογροθιές, αναίτια και απρόκλητα σε γνωστό μπαρ του λιμανιού, από «ομάδα κρούσης» που ειδοποιήθηκαν και μπήκαν στο μπαρ για αυτό το σκοπό και μόνο. Οι τρεις μετανάστες (δύο Παλαιστίνιοι και ένας Μαροκινός) βρίσκονται εκτός νοσοκομείου, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και καταγράφτηκαν σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Η μία κοπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων με πολύ σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και κυριολεκτικά παραμορφωμένο πρόσωπο και η άλλη ευτυχώς γλύτωσε, μιας και ήταν η μόνη ελληνίδα της παρέας ή όπως σωστά είπε η ίδια «εμένα δεν τόλμησαν να με χτυπήσουν».

Είναι φανερό πλέον ότι ο ρατσισμός έχει σηκώσει κεφάλι και απαιτεί το κεφάλι μας επί πίνακι. Είναι φανερό επίσης ότι αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση να συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ο φασισμός και ο ρατσισμός παίρνει τα πάνω του, τώρα τα βλέπουμε να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας.

Αυτή τη φορά τα «ανθρωποειδή» χτύπησαν με περισσό θράσος και μάλιστα μπροστά σε αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες. Είναι πλέον στο χέρι της Αστυνομίας και των Δικαστικών Αρχών να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτές τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες.

Είναι ευθύνη της πολιτείας να διαλύσει τέτοιες συμμορίες, το συντομότερο δυνατόν, πριν θρηνήσουμε θύματα στα Χανιά, και να απαλλάξει την πόλη και τους κατοίκους της (Έλληνες ή μετανάστες) από τη συμμορία αυτή, και τις άλλες, που στόχος τους είναι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες όλων μας.

Είναι σίγουρο ότι αν δεν πολεμήσουμε αυτά τα φαινόμενα όλοι μας, στην καθημερινότητα μας, στη δουλειά μας, στη διασκέδαση μας, στις διεκδικήσεις μας, τότε τα θύματα θα πολλαπλασιάζονται και οι δράστες θα τολμούν να επιτίθενται σε όλους μας όπως έκαναν και στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε…

Χανιά 28-12-2009

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Σχολιάστε