Δικαστικοί προς Δένδια: «Προσέξτε πως μιλάτε για τη Δικαιοσύνη»

αναδημοσίευση από topontiki.gr
1«Προσέξτε πως μιλάτε για τη Δικαιοσύνη», λένε οι Δικαστικοί στον Δένδια
«Διπλωματική» αλλά παράλληλα αυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια,  με τις οποίες απέδιδε ευθύνες σε δικαστικούς λειτουργούς για την πρόσφατη αποφυλάκιση των δύο νεαρών που φέρονται ότι εμπλέκονται στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσίες Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι δικαστικοί σημειώνουν πως οι πολιτικοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται σε χειρισμούς ή αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών.

Επισημαίνουν επίσης ότι αυτό ισχύει είτε αποδοκιμάζουν, είτε επικροτούν δικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα υπερασπίζονται τον Πρόεδρο Εφετών για τη συγκεκριμένη υπόθεση και υπογραμμίζουν πως με τέτοιες δηλώσεις κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών «και αποτελούν πλήγματα στο Κράτος Δικαίου και στην ομαλή λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Σημειώνεται πως ανάλογες δηλώσεις με αυτές του κυρίου Δένδια έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Οι πολιτικοί γενικότερα και ειδικότερα εάν αυτοί αποτελούν και μέλη της Κυβέρνησης οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται στους χειρισμούς ή στις αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών. Δηλώσεις, που αποδοκιμάζουν ή επικροτούν τις δικαστικές αποφάσεις, ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές, επιβάλλεται να αποφεύγονται. Πολύ περισσότερο δε, να αποφεύγονται δηλώσεις με απαξιωτικό για τους Δικαστικούς Λειτουργούς περιεχόμενο, όπως η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, σε βάρος του Δικαστού (Προέδρου Εφετών), ο οποίος, ως ειδικός Ανακριτής, χειρίζεται τις υποθέσεις της τρομοκρατίας και ο οποίος, σημειωτέον, με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του, έχει αποδείξει, κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο, ότι διαθέτει το ηθικό ανάστημα και την τόλμη, που απαιτούνται και ότι ασκεί με ακεραιότητα και αυξημένη ευσυνειδησία τα ιδιαίτερα επαχθή και επικίνδυνα καθήκοντα, που έχει αναλάβει. Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες δηλώσεις και παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, προκαλούν κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών και αποτελούν πλήγματα στο Κράτος Δικαίου και στην ομαλή λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s