Ομάδα Νομικής Βοήθειας για τις 19/01

Ομάδα Νομικής Βοήθειας για τις 19/01

Συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 14/01 Oμάδα Νομικής Βοήθειας για το πανελλαδικό αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της «19 Γενάρη – Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική». Σκοπός της ομάδας θα είναι η νομική θωράκιση των διαδηλωτών, ντόπιων και μεταναστών, που θα συμμετάσχουν στην αντιφασιστική μέρα δράσης, από τις προσυγκεντρώσεις μέχρι την ασφαλή επιστροφή στις οικίες τους.

224157_197015253768748_721440666_n

Καλούμε τις συναδέλφισσες και συναδέλφους δικηγόρους να πλαισιώσουν όσο γίνεται μαζικότερα την Ομάδα Νομικής Βοήθειας: στις 19 Γενάρη θα χρειαστεί να περιφρουρήσουμε με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας την άφιξη των διαδηλωτών (μέσω πούλμαν, προσυγκεντρώσεων, ΜΜΜ, κλπ) στην Ομόνοια, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνάθροιση και πραγματοποίηση της διαδήλωσης, την παραμονή στο Σύνταγμα για τη συναυλία και την ομαλή επιστροφή των συμμετεχόντων χωρίς παρενοχλήσεις από δυνάμεις καταστολής ή φασιστικές προκλήσεις.

Καλούμε προκαταβολικά την κυβέρνηση, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και την ΕΛΑΣ να μην προβούν σε οποιαδήποτε κατασταλτική ενέργεια σε βάρος των διαδηλωτών. Οι προληπτικές προσαγωγές διαδηλωτών, ιδίως μεταναστών και νεολαίων, ισοδυναμούν με απαγόρευση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της συνάθροισης και της ελεύθερης πολιτικής δράσης. Το συλλαλητήριο στηρίζεται από ένα πλατύ εύρος φορέων, ανάμεσά τους τον Δήμο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, την ΑΔΕΔΥ, πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων, δήμων, συλλόγων, κλπ.

Καλούμε την Αστυνομία να μην προχωρήσει σε κλείσιμο των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού, κίνηση που δεν θα αποσκοπεί στην «ασφάλεια», αλλά στην παρεμπόδιση συμμετοχής χιλιάδων πολιτών στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις, ιδίως στη μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα: στη διοργάνωση προγραμματίζεται ήδη η συμμετοχή μικρών παιδιών που μαζί με τους γονείς τους θα διαδηλώσουν και θα τραγουδήσουν για το δικαίωμα στην ιθαγένεια, καθώς και κοινοτήτων μεταναστών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, κλπ.

Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα θα περιφρουρήσει τις εκδηλώσεις του και θα αντιδράσει δυναμικά σε κάθε αντιδημοκρατική πρόκληση. Υπενθυμίζουμε ότι στις 19 Γενάρη, σε δεκάδες πόλεις του κόσμου οργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης. Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στην Αθήνα. Καμία κατασταλτική πρόκληση δεν θα μείνει στο σκοτάδι.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική».

Για επικοινωνία με την Ομάδα Νομικής Βοήθειας και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με: antidoto17@yahoo.co.uk, e_kouniaki@yahoo.gr, aktrous@hotmail.com, law@gerolaki.gr και τηλ: 6937-297138, 6948-089082, 6973-315016, 6975-947674. Στείλτε μας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Θα καταρτιστεί λίστα τηλεφώνων που θα δημοσιοποιηθούν, προκειμένου να είναι διαθέσιμα στους διαδηλωτές. Για την παρουσία και τη δράση της Ομάδας Νομικής Βοήθειας την ημέρα της διαδήλωσης, θα υπάρξει σχετικός συντονισμός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s