Όχι στο σφετερισμό των συντάξεων των ασθενών

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΞΕΝΩΝΕΣ, ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ)

Mε απόφασή του της 27/7/2011, η οποία βασίζεται στη σχετική τροπολογία που ενέταξε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις (που, πλέον, είναι νόμος) ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος αποφάσισε να κατακρατείται από τους περιθαλπόμενους σε δομές και ιδρύματα του δημοσίου ποσοστό της σύνταξής τους που κυμαίνεται, ανάλογα με το ύψος της, από 40 έως 80%.

Ο καταστροφικός χαρακτήρας αυτού του μέτρου είναι περισσότερο από οφθαλμοφανής. Πρόκειται για ένα θανάσιμο χτύπημα για τα πιο αδύναμα και ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας, καθώς οι δυνατότητες μιας στοιχειωδώς αξιοπρεπούς διαβίωσης εκμηδενίζονται και τα όποια θεραπευτικά πλάνα και προοπτικές για κοινωνική επανένταξη τινάζονται στον αέρα : η λογική ενός τέτοιου μέτρου είναι η λογική του Καιάδα.

Αν, ισχύει ότι ‘ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον σεβασμό που δείχνει και από τον τρόπο που περιθάλπει και φροντίζει τα πιο αδύναμα μέλη της’, τότε πρέπει να πούμε ότι από τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση-εντολοδόχο της τρόικας έχει εξανεμιστεί κάθε έννοια πολιτισμού.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ίδιας της ζωής των πιο αδύναμων και ευάλωτων στρωμάτων αυτής της κοινωνίας είναι υπόθεση όλων μας. Αυτή η Υπουργική απόφαση πρέπει να ανακληθεί εδώ και τώρα.

Συλλογή υπογραφών από την Πανελλαδική Συσπείρωση για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

2 thoughts on “Όχι στο σφετερισμό των συντάξεων των ασθενών

  1. Παράθεμα: 28η Οκτωβρίου 2011 « Silentcrossing's Blog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s