Μυστικά κονδύλια: «Προπαγάνδα για ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με τα χρήματα των φορολογουμένων»

Διευκρινίσεις για τα «μυστικά κονδύλια» της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, την κατάργηση των οποίων ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Όπως υπενθυμίζει ο βουλευτής, ο καταργούμενος λογαρισμός Κωδικού Αριθμού Εξόδων 0896 «Απόρρητες δαπάνες» ήταν κωδικός μυστικών κονδυλίων των Γενικών Γραμματειών (μέσα από ειδική πίστωση), που λειτουργούσε με βάση το άρθρο 10 του σχετικού Νομοθετικού Διατάγματος 744/1970 (ΦΕΚ 264/Α/10.12.1970) της δικτατορίας και χρησιμοποιείτο κανονικά στο παρελθόν.

Επικαλείται μάλιστα πληροφορίες του Τύπου, σύμφωνα με της οποίες τα ποσά σε αυτόν τον κωδικό ήταν της τάξεως των 250.000 ευρώ ετησίως, ενώ το 2006 (χρονιά δημοτικών εκλογών) φαίνεται ότι μέσω αυτού του κωδικού διακινήθηκαν 650.000 ευρώ.

Δηλαδή, τονίζει ο κ. Παπαδημούλης, «χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων για να γίνεται προπαγάνδα υπέρ του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος».

Ο ερωτών βουλευτής χαρακτηρίζει εντυπωσιακό το γεγονός ότι δίπλα στα θετικά σχόλια για την απόφαση του κ. Μόσιαλου, «δεν υπήρξε η αναγκαία κριτική γιατί αυτό το σύστημα υπήρχε και δούλευε 40 χρόνια τουλάχιστον χωρίς να το ομολογούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτά τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο γιατί διατηρήθηκε μυστικό και ποιο σκοπό εξυπηρετούσε «αυτό το άθλιο χουντικό διάταγμα», καθώς και ποια είναι η κατ’ έτος εκταμίευση από το κωδικό από τότε που ενεργοποιήθηκε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s