Άγρια καταστολή στην πορεία συμβασιούχων των ΟΤΑ

ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ!

Τη βία του κράτους των ΜΑΤ, βίωσαν οι συμβασιούχοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, με αίτημα τον τερματισμό του εμπαιγμού τους.

Το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία από το κατειλημμένο για 16η συνεχόμενη ημέρα δημαρχείο της Αθήνας προς το Υπουργείο Εσωτερικών.


Στο ύψος της Βουλής, η πορεία των συμβασιούχων συνάντησε τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν κλείσει της Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των «λουλουδάδικων».

Οι συμβασιούχοι, θέλοντας να προσεγγίσουν το Υπουργείο Εσωτερικών, προσπάθησαν να παρακάμψουν το μπλόκο μέσα από τα στενά του Κολωνακίου, όπου τα ΜΑΤ, τους επιτέθηκαν με «τόνους» χημικά και μπόλικο ξύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο απεργοί τραυματίστηκαν από γκλομπ στο κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα, αντιπροσωπεία των συμβασιούχων συναντήθηκε στη Βουλή με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Η συνάντηση έληξε άκαρπη καθώς η Κυβέρνηση εμμένοντας στην άτεγκτη στάση της, είναι αρνητική στα αιτήματά τους για μονιμοποιήσεις και νέες προσλήψεις.

Οι συμβασιούχοι έχουν κηρύξει και αύριο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Κοτζιά έξω από το κατειλημμένο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Αθηναίων

Αλληλέγγυα η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Από τη μεριά της ΠΟΕ – ΟΤΑ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων, πραγματοποιεί 4ωρη στάση  εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει «τις συστηματικές και αθρόες απολύσεις εργαζομένων και απομακρύνσεις συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και την καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων».

 

Από τη μεριά της, η Αυτόνομη Παρέμβαση, κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ, με την παρακάτω ανακοίνωση


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στην πορεία των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση, απέναντι στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων συμβασιούχων στο Δήμο της Αθήνας που αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας τους και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, απαντά με απολύσεις, αστυνομική βία και τρομοκρατία.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλα τα συνδικάτα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων στο Δήμο της Αθήνας, αλλά και των συμβασιούχων στους Δήμους όλης της χώρας, για να μην περάσουν οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί τρομοκράτησης και χτυπήματος του αγώνα των εργαζομένων δε θα περάσουν. Ο αγώνας των συμβασιούχων θα δικαιωθεί.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s