400.000 Βρετανοί στο δρόμο κατά των περικοπών

Σκηνές εξέγερσης στο Λονδίνο

Οι Βρετανοί δείχνουν το δρόμο: η μεγαλύτερη διαδήλωση απο τον πόλεμο του Ιρακ το 2003

Περισσότεροι από 400.000 Βρετανοί, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο Guardian, πραγματοποίησαν σήμερα στο Λονδίνο μια μεγάλη πορεία, γεμάτη χρώματα, σφυρίχτρες και πανό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη Βρετανία. Οι εκτιμήσεις μιλούν για τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων οκτώ ετών, από την πορεία κατά του πολέμου του Ιράκ, το 2003.

Διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία μιλούν για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλη τη χώρα  που συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο και διαμαρτυρήθηκαν για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, ζητώντας αλλαγή πολιτικής: η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.

Το BBC μεταδίδει ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονταν πολλές οικογένειες και ηλικιωμένοι. «Ο θόρυβος από τα τύμπανα και τις φωνές των διαδηλωτών είναι εκκωφαντικός.. οι διαδηλωτές κρατούν εκατοντάδες αντικυβερνητικά πανό, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους με στόχο να ακουστεί η φωνή τους»..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s