Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Αυτόνομης Παρέμβασης στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.00 – στα Προπύλαια το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στις 6.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση, ενώ την ίδια ώρα συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποιεί και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με το νεοφιλελεύθερο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας , τη σκληρή λιτότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούνται προς όφελος του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, αποτελούν νέα επίθεση στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης. Για τους εργαζόμενους της χώρας μας, που βιώνουν την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους, οι εξελίξεις αυτές αλλά και τα πρόσθετα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση, θα οδηγήσουν στην παραπέρα υποβάθμιση των εργαζομένων, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση της κοινωνίας».

«Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που  αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες  και θα οριστικοποιηθεί στη Σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, οδηγεί τον λαό και τους εργαζόμενους σιδηροδέσμιους σε μια βίαια φτωχοποίηση όπου θα κυριαρχούν οι τριτοκοσμικοί μισθοί, η πλήρης νεοφιλελευθεροποίηση των εργασιακών σχέσεων, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των Δημόσιων κοινωνικών αγαθών», σημειώνει η Αυτόνομη Παρέμβαση.

πηγή

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s