Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η ΟΛΜΕ για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, σήμερα, Παρασκευή στις 12:30 μ.μ., προγραμματίζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) διαμαρτυρόμενη για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Για τη διευκόλυνση των καθηγητών που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας (12-2 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 2-4 μ.μ. για τον απογευματινό κύκλο).

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά αντιδράσεων που σχεδιάζει η ΟΛΜΕ, μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην συγχώνευση ή κατάργηση 1.933 σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη δημιουργία 877 νέων σχολικών μονάδων.

Η ΟΛΜΕ ζητά να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας στα υπό συγχώνευση ή κατάργηση σχολεία και προωθεί στις ΕΛΜΕ πρόγραμμα κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει:

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαρτίου (σε συνεννόηση με ΔΟΕ)
Εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Επίσης η ΟΛΜΕ θα ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ κήρυξη απεργίας, με ενδεικτική ημερομηνία στις 13 Απριλίου, καθώς και απογευματινό συλλαλητήριο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s