ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ !

αναδημοσίευση από το iskra

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Απέναντι στην ανελέητη και αδιάκοπη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από κυβέρνηση-τρόικα με την κατακρεούργηση μισθών, συντάξεων, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων  η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η κλιμάκωση αυτή την ώρα των  ενωτικών αγώνων των εργαζομένων. Αγώνων  με στόχο την προοδευτική  ανατροπή, ώστε τα βάρη της κρίσης να το φορτωθούν αυτοί που το δημιούργησαν καί όχι τα λαϊκά στρώματα !

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

«Χειρόφρενο» για όλη την ημέρα τραβούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πλην εκείνων της ΕΘΕΛ.
Από το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ και τα τρόλεϊ, ενώ δρομολόγια θα εκτελούν μόνο τα αστικά λεωφορεία και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους, διεκδικούν, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, σταθερή χρηματοδότηση των φορέων, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση των υποχρεωτικών μετατάξεων, δίκαιο ασφαλιστικό καθεστώς και διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών. Οι ίδιοι μάλιστα προγραμματίζουν πορεία με αφετηρία κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και κατεύθυνση το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

«Λουκέτο» μπαίνει από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 22 του μήνα στα δικαστήρια όλης της χώρας, ύστερα από σχετική απόφαση για πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, που πήρε χθες η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.

Η αποχή αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις τού υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου «που επιφέρουν δυσβάστακτα βάρη στους πολίτες και τους δικηγόρους». Η Ολομέλεια υπό τον νέο πρόεδρό της Ι. Αδαμόπουλο αποφάσισε να μεταβεί το προεδρείο στη Βουλή, για να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς και να προτείνει την αντικατάσταση ορισμένων διατάξεων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 16/03 στην Αθήνα υπό την προεδρία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Αδαμόπουλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, αποφάσισε:

1) Την αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας από το λειτούργημά τους από αύριο, Πέμπτη, 17.3.2011 έως και την ερχόμενη Τρίτη 22.3.2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις τού υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου, που επιφέρουν δυσβάσταχτα βάρη στους πολίτες και τους δικηγόρους.

2) Να προτείνει την αντικατάσταση των διατάξεων του άρθρου 20 παρ. 7 του ΚΦΕ με πιο ορθολογικές λύσεις.

3) Να μεταβεί το προεδρείο της Ολομέλειας στη Βουλή και να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς.
Παράλληλα, από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ανακοινώθηκε ότι κατά το διάστημα της αποχής άδειες στους Αθηναίους δικηγόρους για να παρασταθούν σε δίκες θα δίνονται στις περιπτώσεις: 1) Συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης, 2) Παραγραφής αδικημάτων, 3) Λήξης του ορίου προθεσμιών και 4) Αναστολής πλειστηριασμών κ.λπ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται από τις 6 σήμερα το πρωί και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η συντονιστική επιτροπή καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γ.Σ. στο Πεδίον του Αρεως (Ευελπίδων 2, Κυψέλη).

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Την Πέμπτη 17/3 όλοι οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση απεργούμε. Στην απόφαση αυτή έχουν ενωθεί όλα τα σωματεία των δημοσιογράφων, των τεχνικών, των διοικητικών υπαλλήλων.

Γιατί απεργούμε;

Γιατί οι Ενώσεις των εργοδοτών κωλυσιεργούν και αρνούνται συστηματικά την υπογραφή ΣΣΕ, ελπίζοντας ότι –σε συνεργασία με την κυβέρνηση– η «αγορά» θα συνεχίσει το απορρυθμιστικό έργο της, φορτώνοντας όλα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Γιατί, στο μεταξύ, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις τους έχουν «βγάλει τα μαχαίρια» και επιτίθενται συστηματικά σε όλες τις κατακτήσεις μας:

• Μειώνουν τους μισθούς, όπως στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ όπου μέσα σε ένα χρόνο το εισόδημα των συναδέλφων μειώθηκε κατά 30%…

• Καταπατούν τα «θεσμικά» δικαιώματά μας, όπως το ωράριο, οι υπερωρίες ή τα κυριακάτικα, με αξιώσεις σαν αυτές στα αθλητικά τμήματα του «Πήγασου»…

• Απολύουν μαζικά συναδέλφους. Μετά το κύμα των απολύσεων, που προηγήθηκε, είναι σαφές ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στην απασχόληση. Γι’ αυτό, οι εργοδότες αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση για τις θέσεις εργασίας, ενώ συστηματικά υποβαθμίζουν τις υποχρεώσεις τους φτάνοντας να ζητούν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποζημιώσεων και μεγαλύτερη «χαλαρότητα» στην προστασία που προβλέπει για τους εργαζόμενους η νομοθεσία…

• Προωθούν τις πιο έξαλλες μορφές «ελαστικοποίησης»των εργασιακών σχέσεων, φτάνοντας να εισάγουν στον τομέα της ενημέρωσης ακόμα και τη διαβόητη «εκ περιτροπής» εργασία.

• Παρανομούν με τον πιο ασύστολο τρόπο, παρακρατώντας δεδουλευμένα για πολλούς μήνες και φτάνοντας ακόμα και να καρπώνονται τις εισφορές προς τα Ταμεία.

• Μειώνουν ετσιθελικά 25% από τις αμοιβές – συμφωνίες με τους φωτορεπόρτερς.

Απέναντί μας, εκτός από τους εργοδότες, βρίσκεται και η Κυβέρνηση, με την πολιτική του μνημονίου, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., που ανοίγει το δρόμο για τη μείωση του εισοδήματος των συναδέλφων στα δημόσια ΜΜΕ εξαπολύοντας ταυτόχρονα, επίθεση και κατά των συνταξιούχων μας από τους οποίους έχει μειώσει δραματικά τις συντάξεις τους.

Ετσι, με τη γενικότερη πολιτική της, ανοίγει το δρόμο στην απληστία των εργοδοτών προς την πλήρη απορρύθμιση και ασυδοσία σε ό,τι αφορά τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Η απεργία της 17ης Μαρτίου είναι το πρώτο βήμα. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απαιτούν από τις εργοδοτικές οργανώσεις να υπογράψουν άμεσα ικανοποιητικές ΣΣΕ. Καλούν, επίσης, την Κυβέρνηση να σταματήσει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου…
Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με απεργιακή δράση που θα έχει τα χαρακτηριστικά της κλιμάκωσης και της διάρκειας.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s