ΜΜΜ: Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης φέρνει… απεργίες

Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που υπό την καθοδήγηση της τρόικας συνέταξε και ψήφισε με διαδικασίες εξπρές έναν νόμο που ισοπεδώνει και διαλύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, είναι η βασική αιτία που οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ, του ΗΛΠΑΠ, του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9 Μαρτίου και κοινή συνέλευση- συγκέντρωση. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας τους αφορά ολόκληρη την κοινωνία και συμπληρώνουν πως ο νόμος για τις συγκοινωνίες είναι το μοντέλο της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ.

Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία υπογραμμίζουν πως «η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και οι νέες αυξήσεις που ετοιμάζουν, η μείωση και η ακύρωση δρομολογίων, η παραχώρηση έργων- όπως η τηλεματική και η διαχείριση κομίστρου- στους ιδιώτες με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ και η υποχρηματοδότηση του συστήματος από το κράτος, καταστρατηγούν τον ρόλο των δημόσιων συγκοινωνιών και ανοίγουν τον δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίησή τους».

Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, «η λυσσασμένη επίθεση κατά των εργαζομένων δεν έχει τελειωμό. Η κατάργηση των ΣΣΕ και των Γενικών Κανονισμών Προσωπικού που σύμφωνα με την έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Βουλής καταντά το Σύνταγμα της χώρας «κουρελόχαρτο», εγκαθιδρύουν έναν εργασιακό μεσαίωνα για τους υπάρχοντες εργαζομένους και για τους νέους».

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s