Στο νοσοκομείο 16 απεργοί – Η αστυνομία ζητάει στα νοσοκομεία τα ονόματά τους!

«Η τρομοκρατική τακτική της αστυνομίας παραβιάζει βάναυσα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και φέρνει στο νου τα χρόνια της δικτατορίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας».

16 μετανάστες, από τους 300 απεργούς πείνας που μπήκαν ήδη στην 34η μέρα του αγώνα τους, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Τους μετανάστες επισκέφτηκε νωρίτερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, οι απεργοί που στεγάζονται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι από αύριο θα κόψουν το νερό και τη ζάχαρη. Ως γνωστόν, πέντε από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε προκωματώδη κατάσταση.

Ενώ η υγεία των μεταναστών επιδεινώνεται δραματικά, η αστυνομία ζητά από το νοσηλευτικό προσωπικό τα ονόματα των απεργών, σε μια κίνηση που, όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, θυμίζει πρακτική της Χούντας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:

«Αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός, αστυνομικοί πηγαίνουν στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι μετανάστες απεργοί πείνας και ζητάνε από το νοσηλευτικό προσωπικό τα ονόματα τους. Πρόκειται για τους 16 απεργούς πείνας που διακομίστηκαν σήμερα το μεσημέρι σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας, προκειμένου να μην προκληθούν ανεπίστρεπτες βλάβες στην υγεία τους.

Η τρομοκρατική τακτική της αστυνομίας παραβιάζει βάναυσα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και φέρνει στο νου τα χρόνια της δικτατορίας. Για να κάνουν μάλιστα το αίσχος ακόμα πιο επαίσχυντο, οι αστυνομικοί πήραν τα στοιχεία των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού και του Αμαλία Φλέμινγκ όταν αυτοί αρνήθηκαν να τους δώσουν τα στοιχεία των νοσηλευόμενων απεργών πείνας.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας καταγγέλλει τη νέα κυβερνητική αθλιότητα. Καλούμε τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύονται ή θα νοσηλευτούν απεργοί πείνας, να τιμήσουν τον όρκο του Ιπποκράτη και τις βασικές αρχές του πολιτισμού».

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s