Το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό καταγγέλλει την Αστυνομία για τα γεγονότα της 23ης Φεβρουαρίου

«Η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς για να παίξει κλεφτοπόλεμο και να δημιουργήσει εντάσεις»

Οι Εργαζόμενοι του Μετρό έζησαν εχθές πρωτόγνωρες καταστάσεις από τις κινήσεις της Αστυνομίας η οποία χρησιμοποίησε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς για να παίξει κλεφτοπόλεμο και να δημιουργήσει εντάσεις έξω από το σταθμό του Συντάγματος

Καταγγέλλουμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας γιατί χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος μετακίνησε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ από τον σταθμό της Ομόνοιας στο σταθμό του Συντάγματος σε ώρα λειτουργίας. Όχι μόνο μετακινήθηκαν, αλλά απέκλεισαν τις εισόδους του σταθμού απαγορεύοντας σε επιβάτες και εργαζόμενους να εισέλθουν και να εξέλθουν από αυτόν.

Επίσης καταγγέλλουμε την Διοίκηση της ΑΜΕΛ η οποία παρά την απόφαση των Σωματείων μας να μην πραγματοποιήσουν καμία κινητοποίηση για την διευκόλυνση των απεργών στο χθεσινό συλλαλητήριο, για μια ακόμη φορά έδειξε την αδυναμία της να διαχειριστεί την κατάσταση κλείνοντας επιλεκτικά σταθμούς του δικτύου που δεν αντιμετώπιζαν κανένα απολύτως πρόβλημα (π.χ. σταθμός Ομόνοιας).

Ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες σε άπαντες αρμοδίους και υπευθύνους  που προκαλούν δημιουργώντας εντάσεις και επεισόδια σε περιβάλλον ηρεμίας προπηλακίζοντας φιλήσυχους πολίτες.

Προειδοποιούμε άπαντες πως σε περίπτωση που ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την εξασφάλιση προϋποθέσεων ασφάλειας Επιβατικού Κοινού και Εργαζομένων.

Ο πρόεδρος, Αντώνης Σταματόπουλος, Ο γραμματέας Δημήτρης Δαγλαρτζής

πηγή

One thought on “Το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό καταγγέλλει την Αστυνομία για τα γεγονότα της 23ης Φεβρουαρίου

  1. Bέβαια, εδώ υπάρχει ένα contradiction.
    Σε πόσες πορείες, ειδικά πριν ανακοινωθούν καν τα μέτρα για τις αστικές συγκοινωνίες, είδαμε τους εργαζομένους του Μετρο να βρίσκονται σε αγαστη συνεργασία με την αστυνομία, κλείνοντας σταθμούς, «αιχμαλωτίζοντας» διαδηλωτές δίνοντας τους στους μπάτσους.

    Δε θεωρώ ότι αυτό χαρακτηρίζει όλους τους εργαζομένους στο Μετρό αλλά πιστευω πως μέχρι να βρεθούν στη θέση του θύματος, παρίσταναν το θυτη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s