Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Ουισκόνσιν αντιγράφουν τον ΓΑΠ και τον Πάγκαλο

αναδημοσιεύουμε από τα Νέα:

Την πολιτειακή αστυνομία έστειλε για άλλη μία φορά η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών στο Ουισκόνσιν προκειμένου να εντοπίσει τους Δημοκρατικούς οι οποίοι κρύβονται για μην ψηφιστεί νόμος που αποδυναμώνει σημαντικά τα συνδικάτα.

Ο κανονισμός της Γερουσίας στην πολιτεία απαιτεί την ύπαρξη 20 μελών για να υπάρχει απαρτία· οι Ρεπουμπλικάνοι είναι 19 και χρειάζεται να βρεθεί έστω και ένας από τους 14 Δημοκρατικούς. Όλοι όμως εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα κρύβονται πιθανότατα στο γειτονικό Ιλινόι και δηλώνουν ότι δεν θα επιστρέψουν αν δεν δείξει ο κυβερνήτης σημάδια συμβιβασμού. Πάντως, η αστυνομία δεν μπορεί να συλλάβει τους γερουσιαστές, ακόμα και αν τους έβρισκε.

Παραταύτα, τα μέλη της παράταξης των Δημοκρατικών στη πολιτειακή Βουλή συμφώνησαν να γίνει η ψηφοφορία για το νόμο μετά από μία σύντομη συζήτηση των τροπολογιών. Καθώς όμως μειοψηφούν, η έγκριση του νόμου είναι δεδομένη, κάτι που σαφώς θα είναι νίκη για τους Ρεπουμπλικάνους.

Εντωμεταξύ, δεκάδες άνθρωποι παραμένουν και κοιμούνται μέσα στο Καπιτώλιο και άλλοι, κυρίως εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, συγκεντρώνονται κατά δεκάδες χιλιάδες έξω από το κτίριο, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά του νόμου.

Ο κυβερνήτης Σκοτ Γουόκερ έχει υπερασπιστεί το νόμο που αφαιρεί από τους εργαζόμενους τα δικαιώματα σε συλλογικές διαπραγματεύσεις υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κλείσει η τρύπα του ελλείμματος των 3,6 δις. δολαρίων.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες στο Ουισκόνσιν έχουν βρει μιμητές και σε άλλες πολιτείες, όπως στην Ιντιάνα, όπου ο κυβερνήτης χαρακτήρισε τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα «προνομιούχο ελίτ», και το Οχάιο όπου ο κυβερνήτης προωθεί νόμο που θα απαγορεύει τις απεργίες στο δημόσιο τομέα.

Μιμητές έχει βρει όμως και η τακτική των γερουσιαστών: οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές της Ιντιάνας έφυγαν από την πολιτεία για το Ιλινόι καταφέρνοντας να μην ψηφιστεί νόμος που ήρε την προϋπόθεση συμμετοχής σε συνδικάτο για την απασχόληση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s