Ένωση Αστυνομικων Υπαλλήλων Αττικής: Στην Κερατέα προστατεύουμε και φυλάμε την «ελίτ του τόπου»!!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής με ανακοίνωσή της καταγγέλει την κυβέρνηση ότι στην Κερατέα χρησιμοποιεί την αστυνομία ως «σάκο του μποξ» κι αναφέρει ότι οι αστυνομικοί με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχουν μετατραπεί σε «προστάτες της ελίτ του τόπου»..

Αναρωτιέται κανείς, την επόμενη φορά που θα κληθούν οι αστυνομικοί να πνίξουν το Σύνταγμα στα δακρυγόνα και να ψεκάσουν με χημικά διαδηλωτές στο πρόσωπο, όπως χθες ή να χτυπήσουν διαδηλωτές και να σύρουν ηλικιωμένους στο δρόμο, όπως κάνουν καθημερινά στην Κερατέα,  θα αρνηθούν;

Την επόμενη φορά που θα τους δώσουν εντολή να προωθήσουν στην Κερατέα τα συμφέροντα του Μπόμπολα ή του Λάτση, θα αρνηθούν;

Χθες στο συλαλλητήριο διαδηλωτές καλούσαν τα ΜΑΤ να πετάξουν τις στολές τους και να ενωθούν μαζί τους..

Την επόμενη φορά που ένας ΜΑΤατζής θα φωνάξει «έρχεται κι άλλος Αλέξης» στην Κερατέα, θα τολμήσουν οι συνάδελφοί του να αντιδράσουν;

αναδημοσιεύομε την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής από το forkeratea.blogspot.com:

Αθήνα,  24-2-2011

Αρ. Πρωτ.: 033

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εικόνες βίας με συνεχή θύματα αστυνομικούς κάνουν σχεδόν καθημερινά το γύρο του κόσμου ως επικαιρότητα και παράλληλα ως προβληματισμός για την εικόνα των Ελλήνων Αστυνομικών, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν παντελώς εγκαταλειφθεί από την πολιτεία.

Ταυτόχρονα στην περιοχή της Λαυρεωτικής κάθε βράδυ ζούμε «την κόλαση του Δάντη» με αποτέλεσμα να έχουμε τραυματίες αστυνομικούς, βανδαλισμούς, πυρπολήσεις κρατικών οχημάτων και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Σαστίζει όλος ο κόσμος από ένα καιόμενο αστυνομικό αλλά και από την απόλυτη σιγή των αρμοδίων.

Η κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής «υποθέτοντας» ότι η λαϊκή κατακραυγή και οι αντιδράσεις για το όποιο ζήτημα θα καταλαγιάσουν και θα αρκεστούν στο σύνηθες μέσο εκτόνωσης «το σάκο του μποξ» που λέγεται αστυνομικός.

Η αστυνομική ηγεσία κάνει καθημερινά το σταυρό της, έως ότου τουλάχιστον περάσουν οι ετήσιες κρίσεις, για την αποφυγή ακραίου συμβάντος που μπορεί να αποφέρει θύμα από την πλευρά των διαδηλωτών.

Ο απλός αστυνομικός που κάθε μέρα λοιδορείται, δέρνεται, καίγεται και που κρατά την οικογένεια του σε ένα διαρκές άγχος για το πότε θα γυρίσει σπίτι, πώς θα γυρίσει και αν θα γυρίσει, λέει ως εδώ!!!

Οι «κροκοδείλιες δηλώσεις», το «ναι μεν αλλά» και «το χτύπημα στην πλάτη» φτάνουν!!!

Κύριοι μας εγκαταλείψατε σε σημείο ώστε σε λίγο θα πληρώνουμε από την τσέπη μας τα καύσιμα των περιπολικών, τις μεταγωγές, τα αναλώσιμα των γραφείων, τις υπηρεσιακές μετακινήσεις, τις επισκευές των οχημάτων και πολλά άλλα!!!

Αναγκαστικά οδηγούμαστε στο να εγκαταλείψουμε την κοινωνική αστυνόμευση και ασχολούμαστε με την προστασία και φύλαξη της «ελίτ του τόπου» ενώ παράλληλα έχουμε «τεθεί» απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα, χρησιμοποιούμενοι ως μέσο εκτόνωσης.

Η Ένωσή μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες περεταίρω ανάδειξης όλων των παραπάνω, με κινήσεις ουσίας και με συγκεκριμένες ενέργειες που ίσως ενοχλήσουν, αλλά θα συγκλίνουν όμως στον Έλληνα Αστυνομικό ο οποίος είναι εργαζόμενος, με οικογένεια με δικαιώματα και υποχρεώσεις και δεν είναι δυνατόν να ξεκινά από το σπίτι του για τη δουλειά και να μην ξέρει πως και αν θα επιστρέψει!!!

Για το Δ.Σ

-Ο-                                                                                      -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                               ΚΡΙΚΕΤΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s