ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23ης ΦΛΕΒΑΡΗ: Ένα γιγάντιο ποτάμι λαϊκής, μαχητικής οργής!

Μια ακόμα σημαντική εκδήλωση αντίστασης αποτέλεσε η σημερινή γενική απεργία!

Οι διαδηλωτές μιλούν για μια από τις μεγαλύτερες πορείες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία!


Το πρακτορείο Reuters μιλά για παραπάνω από εκατό χιλιάδες  ανθρώπους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων και συμμετείχαν στην γενική απεργία.

Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή του κόσμου ήταν πρωτοφανής – η απεργία σε πολλούς εργασιακούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πήρε καθολικές διαστάσεις.

Την ίδια στιγμή, για ακόμη μια φορά η στάση της Αστυνομίας υπήρξε απαράδεκτη και προκλητική: Η πορεία σε όλη της τη διάρκεια δέχτηκε πολλές φορές επιθέσεις των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαλύσει αυτό το γιγάντιο ποτάμι λαού.

Τα ΜΑΤ έπνιξαν στα δακρυγόνα την πορεία, ενώ πραγματοποίησαν αθρόες συλλήψεις και τραυμάτισαν πολλούς διαδηλωτές.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απρόκλητα πολλές φορές προχώρησαν σε πρωτοφανή ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης αδιακρίτως στο σώμα της πορείας.

Παρά τους απρόκλητους τραμπουκισμούς της αστυνομίας, χιλιάδες διαδηλωτές παραμείναμε αρκετή ώρα στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή, παρατεταγμένοι μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ήταν συγκινητική η υποδοχή που επεφύλασσαν σε όσους διαδηλωτές κατάφερναν να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος οι ήδη συγκεντρωμένοι εκεί.

Η ατμόσφαιρα, ωστόσο, στο Σύνταγμα ήταν ασφυκτική από τους – τουλάχιστον πέντε – απρόκλητους βομβαρδισμούς από χημικά: ήταν σα να βρισκόμαστε σε πόλεμο.

Η αποφασιστικότητα χιλιάδων διαδηλωτών να παραμείνουμε στο Σύνταγμα, για όση ώρα αντέξαμε με δεδομένο τον χημικό πόλεμο στέλνει το μήνυμα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, ότι όλα είναι ανοιχτά.

Η ιστορία βρίσκεται μπροστά..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s