ΟΧΙ άλλα σκουπίδια από το MEGA

Kάλεσμα σε διαμαρτυρία έξω από το χώρο του λαθροδελτίου ειδήσεων του MEGA, Μεσογείων 107, Δευτέρα 21-2-2011, 7 μ.μ. σε αλληλεγγύη με τους 300 μετανάστες

Καλούνται άτομα και σωματεία ή συνδικαλιστικές παρατάξεις με τα πανό τους

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ  – ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Να καταγγείλουμε τη διαστρέβλωση της αλήθειας σε σχέση με τον αγώνα των 300 απεργών πείνας μεταναστών, από τα δελτία ειδήσεων. Ο μαζικότερος και αποφασιστικότερος αγώνας που προέκυψε από το χώρο των μεταναστών και μεταναστριών τα τελευταία 20 χρόνια αντιμετωπίζεται ή με αποσιώπηση ή με περιφρόνηση, λοιδωρία, υπεροψία, καχυποψία, διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και λαθραίοι μετανάστες. Υπάρχουν εργαζόμενοι και εργαζόμενες χωρίς χαρτιά και χωρίς ένσημα, που είτε δεν κατάφεραν να νομιμοποιηθούν ποτέ γιατί η πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει αυτό που συμβαίνει μπροστά της, είτε έχασαν τη νομιμοποίησή τους λόγω έλλειψης απαραίτητων ενσήμων.

  • Η «παρανομία» των μεταναστών και μεταναστριών συμφέρει το κράτος, τους εργοδότες μικρούς και μεγάλους, γιατί συνεπάγεται φθηνό, φθηνότερο και φθηνότατο μεροκάματο.
  • Δεν συμφέρει τους ντόπιους και ντόπιες εργαζόμενους/νες, γιατί όταν κάποιοι στερούνται ενσήμων και σωστών συνθηκών δουλειάς, αυτό ανοίγει την πόρτα για να συμβεί το ίδιο σε όλους και όλες.

Η σημερινή κρατική πολιτική, οδηγεί στην απαλλαγή ή μείωση του ασφαλιστικού κόστους των εργοδοτών, αποδυναμώνοντας έτσι περαιτέρω τους ασφαλιστικούς οργανισμούς με αντίκτυπο στις παροχές και στις συντάξεις. Αυτός που μας απειλεί δεν είναι οι διπλανοί μας εργαζόμενοι μετανάστες, αλλά η κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο, ο νεοφιλελευθερισμός και η επίθεση του κεφαλαίου εναντίον κάθε κεκτημένου, και κατακτημένου με αγώνες, δικαιώματος.

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι: υπάρχουν λαθραία δελτία ειδήσεων που κατασκευάζουν την ενημέρωση στα μέτρα των αναγκών της κυβέρνησης και της τρόικα.

Όλοι οι κλάδοι μισθωτών ή αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που βγήκαν σε αγώνες το τελευταίο διάστημα έχουν γευτεί τις επιθέσεις και διαστρεβλώσεις των υποτιθέμενων ενημερωτικών δελτίων ειδήσεων στα οποία εκτός από λαθρομετανάστες, ακούμε για κοπρίτες και τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους, συντεχνίτες φαρμακοποιούς, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, διεφθαρμένους συνδικαλιστές, ακόμα και εργαζόμενους που έχουν το «θράσος» να ζητούν συλλογικές συμβάσεις ή να «ταλαιπωρούν» το κοινό με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις τους. Η επίθεση της «ενημέρωσης» εναντίον όλων των αγώνων, πρέπει να μας οδηγεί στην πεποίθηση ότι όλοι οι αγώνες είναι ενάντια σ’ έναν κοινό εχθρό.

Αγωνιζόμαστε για:

  • κοινό μέτωπο αγώνων ντόπιων και μεταναστών
  • αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και νομιμοποίηση μεταναστών-μεταναστριών.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας

πηγή

2 thoughts on “ΟΧΙ άλλα σκουπίδια από το MEGA

  1. Παράθεμα: Η ελληνική ιστιόσφαιρα για τα ΜΜΕ. (Ιαν-Απρ) « Greekjammer

  2. Παράθεμα: Η ελληνική ιστιόσφαιρα για τα μ.μ.Εξ. (Ιαν-Απρ) « Greekjammer

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s