Kiss-in κατά της ομοφοβίας: 200 υπέροχα φιλιά!

αναδημοσίευση από το Βlog Ενάντια στην Ομοφοβία και τον Ομοαρνητισμό

200 υπέροχα φιλιά!

Η Γνώμη του 10% – του Λύο Καλοβυρνά

Διακόσια γκέι άτομα μαζευτήκαμε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στις αρχές της Ερμού και ανταλλάξαμε φιλιά, σε μια διαδήλωση αγάπης και διεκδίκησης του δημόσιου χώρου. Λεσβίες και γκέι ηλικίας δεκαεφτά μέχρι πενηντατόσο φιληθήκαμε, αγκαλιαστήκαμε, πιαστήκαμε χέρι-χέρι και κατηφορίσαμε την Ερμού. Στην Καπνικαρέα ξαναφιλήθηκαμε έξω από το εκκλησάκι και μετά πήγαμε για χορό στο Mybar.

Χρειάζεται να φιλιέστε στο δρόμο και να προκαλείτε; Χάθηκε ο κόσμος να το κάνετε σπίτι σας; Ούτε οι στρέιτ είναι ωραίο να χαμουρεύονται δημοσίως. Δε θα φιλιόμουν δημόσια ούτε στρέιτ αν ήμουν. Αυτές είναι οι πιο κοινές επικρίσεις απέναντι στη δημόσια εκδήλωση τρυφερότητας ομόφυλων ζευγαριών κι είναι όλες βλακώδεις. Η δική μας καθημερινή αγάπη δε θα λογοκριθεί επειδή κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν ομόφυλα ζευγάρια και αμηχανεύονται. Θα συνηθίσουν και θα τους περάσει. Επίσης άλλο να το κάνεις δημόσια (βλ. χαμούρεμα) και άλλο να φιληθείς, ν’ αγκαλιαστείς, να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου στον άνθρωπο που αγαπάς, κάτι που κάνουν όλοι οι στρέιτ, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, ακριβώς επειδή είναι κάτι το απόλυτα φυσικό.

Τον Γενάρη του 2004 είχε ξαναγίνει ένα kiss-in ως διαμαρτυρία στη λογοκρισία που επέβαλε το ΕΣΡ στο «φιλί του Παπακαλιάτη». Τότε είχαν μαζευτεί μετά βίας 50 άτομα. Προχτές ήμασταν 200. Ο τετραπλασιασμός είναι νίκη ή δείχνει τη φτωχή πορεία μας; Μα δεν είμαστε αριθμοί! Είμαστε διακόσιες ψυχές που καταφέραμε να ξεπεράσουμε τη ντροπή με την οποία μας γαλούχησαν και δε ζούμε κρυμμένοι στα σκοτάδια της «προσωπικής ζωής». Μεγάλη πρόοδο θεωρώ ότι πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες ήταν νέα παιδιά γύρω στα 20, τα περισσότερα μέλη της νεοσύστατης οργάνωσης ΛΟΑΤ νέων Colour Youth (www.colouryouth.gr), με περισσότερο τσαγανό και δυναμικότητα από τις παλιότερες, πιο φοβισμένες και δυσκολεμένες γενιές – οι οποίες ωστόσο προλείαναν το έδαφος, ώστε οι σημερινοί νέοι να κάνουν αυτά τα γενναία βήματα. Το βιντεάκι που έφτιαξαν και ανέβασαν στο Youtube με αφορμή τη διαδήλωση φιλιών θα ήταν αδιανόητο πριν από πέντε χρόνια. Και για όσους πιστεύουν ότι διακόσια άτομα είναι λίγα, εγώ λέω καλύτερα να είσαι παρέα με διακόσια άτομα που δεν κωλώνουν να ζήσουν.

Ομοφυλοφιλία δεν είναι σκέτο σεξ – είναι έρωτας. Δυστυχώς φαίνεται να το ξεχνάει το ομοφοβικό ΕΣΡ, το οποίο ξαναχτύπησε, καλώντας σε απολογία το Mad επειδή προέβαλε το βίντεοκλιπ All the lovers της Kylie. Μπροστά στο δικό του μεσαίωνα εμείς αντιστεκόμαστε δίνοντας φιλιά και αγκαλιές – παντού!

Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook Fan Page: Kiss-in, Υπέρ της ισότητας, Κατά της ομοφοβίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s