Παπανδρέου – Σαμαράς να αποπέμψουν Νταλάρα – Πιπιλή για ρατσιστικές δηλώσεις τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 Ιανουαρίου 2011

Παπανδρέου – Σαμαράς να αποπέμψουν Νταλάρα – Πιπιλή για ρατσιστικές δηλώσεις τους

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καλεί τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να αποπέμψουν από τις θέσεις τους ως αρμόδιες για θέματα μετανάστευσης την Υφυπουργό Εργασίας υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Άννα Νταλάρα και τη Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή μετά τις πρόσφατες ρατσιστικές δηλώσεις τους. Η Άννα Νταλάρα δήλωσε για τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες πως «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί». Η δε Φωτεινή Πιπιλή εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης «να μεταστεγάσει τις εκατοντάδες παράνομους μετανάστες … σε ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα ιστορικά στολίδια της προπολεμικής Αθήνας» και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή για την πόλη των Αθηνών, είναι προσβολή για τους Αθηναίους του πολύπαθου κέντρου, είναι πρόκληση για τους υπό συνεχή κατοχή λαθρομεταναστών και εγκληματικών στοιχείων κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, πέριξ του αρχοντικού … να μετατρέπεται ένα ιστορικό αρχιτεκτόνημα σε κατάλυμα -με άγνωστη εξέλιξη- ακριβώς απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών». Υπενθυμίζεται πως τη φιλοξενία των μεταναστών σε αυτό το κτίριο αποφάσισε ο ιδιοκτήτης του. Τα πλήρη κείμενα των δηλώσεων ακολουθούν.

Αν τα δύο αρμόδια στελέχη παραμείνουν στις θέσεις αυτές, θα είναι θεμιτό να θεωρηθεί πως οι ξενοφοβικές αυτές απόψεις, που μόνο ρατσιστικά ακροδεξιά κόμματα διατυπώνουν στις άλλες χώρες της ΕΕ, στην Ελλάδα εκφράζουν θεσμικά τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσαν το 78% των ψήφων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ της ΗΜΕΡΑΣ 26/1/2011 (αποσπάσματα)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ (υφυπουργός Εργασίας, υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής)

«Διαφωνώ απόλυτα με την άποψη νομιμοποίηση εδώ και τώρα. Εκτός του ότι δε γίνεται να γίνει, είναι και μία πολύ εύκολη και επιπόλαιη τακτική αντιμετώπισης σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί, άλλοι ήρθαν να περάσουν και να φύγουν. Τι σημαίνει νομιμοποίηση; Παιδομάζωμα; Με το ζόρι ντε και καλά να σε κρατήσω στην Ελλάδα; Τι σημαίνει; Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν, πολλοί θέλουν να φύγουν. Είναι τρόπος αυτός πίεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, μπαίνω μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο που δεν υπάρχει καλά-καλά αποχέτευση, δεν έχουμε δημοκρατία; Τώρα ακριβώς που ξεκινάμε μια μεταναστευτική πολιτική; Όταν ξέρω εγώ και σας το λέω ότι το υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα ο γενικός γραμματέας κ. Ανδρέας Τάκης έχει μια σειρά προτάσεων για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κλεινόμαστε, ταμπουρωνόμαστε έξω από το Πανεπιστήμιο και λέμε νομιμοποίηση σε όλους; Δε συμφωνώ.»

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=69988&Itemid=306

Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανίκανη να σταματήσει από την αρχή την “εισβολή” των απεργών παράνομων μεταναστών από τα Χανιά, αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διαπόμπευση της Ελλάδας, για μία ακόμα φορά, αλληλοσυγχαίρεται για την “επιτυχία”(!) της να μεταστεγάσει τις εκατοντάδες παράνομους μετανάστες ως σύγχρονη Αντουανέττα σε ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα ιστορικά στολίδια της προπολεμικής Αθήνας, έργο του 20ου αιώνα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, τον Αλέξανδρο Νικολούδη, απόφοιτο του École des Beaux Arts of Paris.

Το κτήριο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα της γαλλικής neo-baroque στην Αθήνα.

Είναι ντροπή για την πόλη των Αθηνών, είναι προσβολή για τους Αθηναίους του πολύπαθου κέντρου, είναι πρόκληση για τους υπό συνεχή κατοχή λαθρομεταναστών και εγκληματικών στοιχείων κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, πέριξ του αρχοντικού, Αγ. Μελετίου, Πατησίων, Αχαρνών, Πλατείας Βικτωρίας, πλατείας Αγ. Παντελεήμονα να μετατρέπεται ένα ιστορικό αρχιτεκτόνημα σε κατάλυμα -με άγνωστη εξέλιξη- ακριβώς απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Η ανεπάρκεια και η έλλειψη ουσιαστικής στρατηγικής για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης της κυβέρνησης Παπανδρέου –ενάμιση πλέον χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας, απεδείχθη!».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s