«Πραξικοπηματική η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στις αστικές συγκοινωνίες» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως «αντισυνταγματική» χαρακτήρισε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαβαζάνης σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ζήτησε να ακυρώσει η κυβέρνηση της αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων καθώς όπως είπε η αύξηση είναι εξοντωτική για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

«Κάνετε 40% αύξηση στα εισιτήρια όταν την ίδια ώρα λεηλατούνται, μειώνονται και απαξιώνονται οι μισθοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Ακόμη ανέφερε ότι η «υποτιθέμενη» αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μεθόδευση ιδιωτικοποίησής τους.

Χαρακτήρισε δε, «πραξικοπηματική» την κίνηση της κυβέρνησης για την «κατάργηση» των συλλογικών συμβάσεων.

«Όταν καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες με μια μονοκονδυλιά δια νόμου και λέτε ότι από μηδενική βάση θα δούμε τους μισθούς, δεν είναι αυτό παραβίαση και καταστρατήγηση του Συντάγματος; Οι Συλλογικές Συμβάσεις κατοχυρώνονται συνταγματικά με το άρθρο 22… Δεν κάνετε έτσι κουρελόχαρτο το Σύνταγμα; Δεν είναι αυτή πραξικοπηματική διαχείριση;» αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s