Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Ουγγρικής ελευθερίας του Τύπου

Ένα λεπτό ραδιοφωνικής σιγής στην μνήμη της ελευθερίας του Τύπου κράτησε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός από την Ουγγαρία, μία μέρα μετά την ψήφιση του τρομακτικού νομοσχεδίου από τη βουλή της χώρας. Ο εν λόγω δημοσιογράφος απολύθηκε αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής μαζί με τον αρχισυντάκτη του.|

Η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας τα προβλήματα του νέου νόμου. Μεταξύ άλλων δίνει την δυνατότητα σε μία υπηρεσία -διοριζόμενη από την κυβέρνηση- να επιβάλει τεράστια πρόστιμα ή ακόμα και να κλείνει τα μέσα όποτε το έργο τους αντίκειται στο «δημόσιο συμφέρον». Ο μη έλεγχος της υπηρεσίας, η αφηρημένη έννοια του δημοσίου συμφέροντος καθώς και η ισοπεδωτική κοινή αντιμετώπιση όλων των μέσων δίνει στα χέρια της κυβέρνησης της Ουγγαρίας ένα χουντικού επιπέδου έλεγχο. Ο από προχθές νόμος του κράτους της Ουγγαρίας ενσωματώνει μια σειρά από αμφιλεγόμενες διατάξεις μεταξύ των οποίων και η υποχρέωση των μέσων να χρησιμοποιούν κατά 40% τουλάχιστον Ουγγαρέζικη μουσική στα προγράμματά τους.

Σημειώνοντας ότι η Ουγγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης που έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ δεν μας μένει παρά να τρομοκρατηθούμε σκεφτόμενοι την εξαγγελία του ΓΑΠ για τη δημόσια διαβούλευση νόμου που «θα βάλει τάξη στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο». Ο νόμος σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s