Κρήτη: Δικάζεται σήμερα ο βοσκός που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του

Σήμερα δικάζεται ο εγκληματίας – βοσκός, Κωνσταντίνος Τζανάκης, που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του στην Ελούντα στις 5 Νοεμβρίου και τον οποίο η εισαγγελέας Λασιθίου, Μαρία Πολιτάκη, είχε αφήσει ελεύθερο χωρίς προηγουμένως να ορίσει την ημερομηνία που θα εκδικαστεί η μήνυση και η αγωγή που έγινε εναντίον του γι’ αυτό το φριχτό έγκλημα. Σύμφωνα με την Νατάσα Μπομπολάκη, δικηγόρο και πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» «η μεγάλη κινητοποίηση των φιλοζωικών συλλόγων και των απλών πολιτών καθώς και η στήριξή μας τόσο από τα τοπικά όσο και από τα πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. συνέβαλαν τα μέγιστα στο να οριστεί σχετικά σύντομα η δίκη του «ανθρώπου» αυτού. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα του επιβληθεί και η μεγαλυτέρα των ποινών, για το έγκλημά του που η βαρβαρότητά του συγκλόνισε την χώρα όλη». Μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίες ο βοσκός την ίδια κιόλας μέρα πήρε νέο κουτάβι (φώτο) που αλυσοέδεσε και το διατηρεί με τον ίδιο τρόπο, βρώμικο νερό και σκεύη φαγητού σε άθλια κατάσταση.

πηγή

UPDATE: Αναβλήθηκε για τις 28.03.2011 η δίκη του Τζανάκη Κων/νου που με τα ίδια του τα χέρια και με αμβλύ όργανο εξόρυξε τα μάτια του ποιμενικού του σκύλου. Η αναβολή δόθηκε, ως εξ άλλου αναμενόταν, από το δικαστήριο κατόπιν αιτήματος του ιδίου λόγω απουσίας του δικηγόρου του. Μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο του Αγίου Νικολάου είχαν συγκεντρωθεί πολλές δεκάδες πολίτες που σέβονται και προστατεύουν τα ζώα. Μεγάλο πανό κρατούσαν ντόπιοι πολίτες με θέμα ‘’τερμα στην κτηνωδια /αυστηρη νομοθεσια’’, ενώ αρκετά αυτοκόλλητα με την φράση ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ είχαν κολληθεί παντού. Στην συγκέντρωση επίσης διαβάστηκε ποίημα το οποίο έστειλαν Ολλανδοί πολίτες , που πληροφορήθηκαν μέσω ιντερνέτ την αποτρόπαια πράξη του δράστη .

Μικρή αναφορά-ομιλία στα θέματα της κακοποίησης των ζώων στην Κρήτη και στην χώρα έκανε εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 106 Ζωοφιλικών Σωματείων, αντιπροσωπεία της οποίας συναντιέται την Τετάρτη στις 12.000 μ.μ. με πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Πέμπτη με την Υφυπουργό κα Μιλένα Αποστολάκη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , όπου και θα συζητηθούν οι προτάσεις της Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. για όλα τα θέματα των ζώων και εφ΄όλης της ύλης.

Στην συνέχεια η ίδια αντιπροσωπεία , από τις Αν. Μπομπολάκη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων ‘’η προστασία των Ζώων’’ και Μ. Χουστουλάκη του Συλλόγου Ζωφόρος Ηρακλείου καθώς και την Τζόαν Pαπάνη πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Ελούντας PAWS , μετέβησαν στην Εισαγγελία Νεαπολέως και συζήτησαν με την αρμόδια εισαγγελέα κα Πολιτάκη. Από την εισαγγελέα εδόθη αντίγραφο της εντολής για προσωρινή αφαίρεση των υπολοίπων σκύλων του Τζανάκη , ικανοποιώντας σχετικό αίτημά μας, βάσει της ειδικής διατάξεως του 3170/2003 .

Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά, οτι όσες αναβολές και αν ζητήσει ο Κ. Τζανάκης εμείς θα είμαστε πάντα εκεί παρόντες, μέχρι να πετύχουμε την καταδίκη του για το έγκλημα το οποίο διέπραξε.

Για την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή
Ζωοφιλικών Σωματείων

Αναστασία Μπομπολάκη
Μαρία Χουστουλάκη

2 thoughts on “Κρήτη: Δικάζεται σήμερα ο βοσκός που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του

  1. Παράθεμα: Κρήτη: Δικάζεται σήμερα ο βοσκός που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του | Γονείς σε Δράση

  2. εύγε για τη δημοσίεση του άρθρου.
    θα ήταν πολύ καλό να δημοσιεύονταν συχνότερα άρθρα φιλοζωικού περιεχόμένου.
    πρέπει να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s