ΣΚΑΙ: Πικρή νίκη για τον Αλαφούζο

Την κατάμεστη αλλά βουβή αίθουσα του πέμπτου ορόφου στο Νέο Φάληρο επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος στην προσπάθειά του να ολοκληρώσει την ταπείνωση των εργαζομένων – την οποία κατάφερε χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΣΗΕΑ. Θεωρούσε προφανώς ότι έχοντας αναγκάσει τους υπαλλήλους του ομίλου να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, με τις οποίες αποδέχονταν μείωση μισθού κατά 10%, ήταν έτοιμος να αναφωνήσει Veni, Vidi, Vici. Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, που τον άκουγαν αμίλητοι, για την «οικειοθελή» μείωση των αποδοχών τους δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει ανάγκη για απολύσεις.

Την γιορτή του εφοπλιστή όμως χάλασε η ομάδα περίπου 25 δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφώνου οι οποίοι αρνήθηκαν μέχρι τέλους να υπογράψουν. Η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ 100,3 Δήμητρα Κουντή, παρά την προσπάθεια του ίδιου του Αλαφούζου να τις απαγορεύσει να μιλήσει, ανακοίνωσε τη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας των εργαζομένων. Τα χρήματα θα προέλθουν με αναλογική, ποσοστιαία βάση από τους μισθούς των εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν και θα είναι διαθέσιμα είτε για συναδέλφους τους που λόγω των περικοπών θα αντιμετωπίσουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης είτε για τυχόν απολυμένους.

Σαστισμένος και εκτός εαυτού ο Αλαφούζος  εγκατέλειψε την αίθουσα αφού πρώτα σημείωσε ότι ανάμεσα σε αυτούς που δεν υπέγραψαν βρίσκονται και «ακριβοπληρωμένοι» δημοσιογράφοι. «Ο Παναγόπουλος και ο Παπαχελάς είναι μαζί μας και δεν υπογράφουν» ήταν το αστείο που κυκλοφορούσε τα επόμενα λεπτά στους διαδρόμους του ΣΚΑΙ.

Τις προηγούμενες ημέρες, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο σταθμό, είχε πραγματοποιηθεί όργιο εκβιασμών από υψηλόβαθμα στελέχη, που καλούσαν τους δημοσιογράφους να υπογράψουν. Μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας όμως η πλειονότητα των δημοσιογράφων και τεχνικών στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ παρέμενε αμετακίνητη αναμένοντας (μάταια όπως αποδείχθηκε) την ρητορική έστω συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ.

Ο Πάνος Σόμπολος, όμως, αφού πρώτα περίμενε να λήξει το τελεσίγραφο που είχε θέσει η διεύθυνση του σταθμού στους εργαζόμενους, εμφανίστηκε απλώς στο πεζοδρόμιο του ΣΚΑΙ για να χαιρετίσει εγκάρδια τον Χρήστο Παναγόπουλο. Χωρίς να ανταποδώσει τις αβροφροσύνες του προέδρου της ΕΣΗΕΑ ο Παναγόπουλος αρνήθηκε την είσοδο στα μέλη του ΔΣ της ένωσης γεγονός που ο Π. Σόμπολος αποδέχθηκε στωικά. Να σημειωθεί ότι οι αρχικές πληροφορίες περί διαγραφής του Παναγόπουλου από την ένωση δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής καθώς στην πορεία προέκυψαν «τεχνικές δυσκολίες».

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s