Δρομοκαΐτειο: Ποινική δίωξη σε γιατρούς που κατήγγειλαν τις κακές συνθήκες νοσηλείας

 Με εξώδικο και απειλή για «παραδειγματική τιμωρία», μέσω πειθαρχικής και ποινικής Δίωξης, απαντά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δρομοκαϊτειου, Ν.Τσικής, στις ψυχολόγους που αποκάλυψαν στην Ελευθεροτυπία αλλά και συνέταξαν άρθρο που αναρτήθηκε στον ιστοχώρο psyspirosi.gr, τον περασμένο Ιούλιο. Ο πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου διέταξε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τη δυσμενή μετάθεση της ψυχολόγου του νοσοκομείου (αλλά και της συναδέλφου της που την υποστήριξε) μετά από τις καταγγελίες της στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” για περικοπές που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των νοσηλευομένων.

Οι δύο ψυχολόγοι έθιγαν στο άρθρο τους το ζήτημα της επιστροφή σε διοικητικές-θεραπευτικές πρακτικές, όπως η πλήρωση των κενών θέσεων των άθλιων τμημάτων χρονίων του Δρομοκαϊτειου με σκοπό την αύξηση των εσόδων απο νοσήλεια, καθώς και η κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων και η καταστολή του λόγου των «ασθενών» που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην δραστική μείωση των αποδοχών τους. Επιπλέον, οι γιατροί έθιξαν το ιδεολογικό και ιστορικό υπόβαθρο των αποφάσεων αυτών, με την σύνδεση της περιγραφής της σημερινής κατάστασης στο Δρομοκαϊτειο με μια σειρά από ντοκουμέντα-έγγραφα του Δ. Βικέλα λίγο πριν την ίδρυση του Δρομοκαϊτειου τον 19ο αιώνας.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους δύο διωκόμενους ψυχολόγους εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων του Δρομοκαϊτειου. Να σταματήσει πάραυτα κάθε δίωξη των δύο ψυχολόγων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής Δρομοκαϊτειο, κ. Κουτσανέλλου και κ. Γαλιανού, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν πρόσφατα σε κινητοποίηση εργαζομένων νοσηλευομένων ασθενών του νοσοκομείου, κάλεσε τον διοικητή του ιδρύματος το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με ανακοίνωσή του στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Καλούμε τη διοίκηση του Δρομοκαϊτειου να σταματήσει πάραυτα κάθε δίωξη των δύο συναδέλφων και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει τον κ. Τσική στο πλαίσιο των καθηκόντων του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ.

Αναδημοσίευση από tvxs

2 thoughts on “Δρομοκαΐτειο: Ποινική δίωξη σε γιατρούς που κατήγγειλαν τις κακές συνθήκες νοσηλείας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s