Χωρίς δομές Ψυχικής Υγείας για παιδιά η Ελλάδα!

Τις παραιτήσεις τους έχουν υποβάλει οι παιδοψυχίατροι του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ), διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας επειγόντων περιστατικών του ιδρύματος, δέκα χρόνια μετά την απόφαση για οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της χώρας μας έναντι της Ε.Ε. στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Την ίδια στιγμή, το Δ.Σ. της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος – Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων προβληματίζεται σε ανακοίνωσή του για τις τεράστιες ελλείψεις που επικρατούν στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για παιδιά και εφήβους στη χώρα μας.

Το Δ.Σ. της Εταιρείας τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: «Το ασυλιακό σύστημα φροντίδας των παιδιών παραμένει μέχρι σήμερα αλώβητο. Η μη υλοποίηση των αποφάσεων του προγράμματος ‘Ψυχαργώ’ για το κλείσιμο του ΠΝΑ και τη λειτουργία άλλων προγραμματισμένων δομών καταδικάζει τα παιδιά και τους εφήβους, που έχουν ανάγκη νοσηλείας ή εξειδικευμένης φροντίδας, σε στέρηση της κατάλληλης θεραπείας, άσκοπες μετακινήσεις και κινδύνους. Από τα εννιά προγραμματισμένα νέα παιδοψυχιατρικά τμήματα σε γενικά νοσοκομεία της χώρας έχουν υλοποιηθεί μόνον τα δύο. Νοσηλεία είναι δυνατή μόνο στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου η παιδοψυχιατρική εφημερία εξυπηρετείται από έναν ασυλιακό χώρο, τη μονάδα επειγόντων περιστατικών του ΠΝΑ, με ελάχιστα διαθέσιμα κρεβάτια, ενώ απουσιάζουν οι απαραίτητες ενδιάμεσες και εξειδικευμένες δομές. Επιπρόσθετα, παιδιά μετακινούνται με δικαστικές αποφάσεις από άλλα υγειονομικά διαμερίσματα στη μονάδα του ΠΝΑ, όπου συνυπάρχουν για νοσηλεία παιδιά με ενήλικες«.

Το Δ.Σ. της Εταιρείας ζητεί το άμεσο κλείσιμο της μονάδας νοσηλείας του ΠΝΑ, καθώς και την άμεση εγκατάσταση και λειτουργία των προγραμματισμένων από το «Ψυχαργώ» παιδοψυχιατρικών τμημάτων σε γενικά νοσοκομεία της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.

πηγή

Το δελτίο τύπου των παιδοψυχιάτρων του ΠΝΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s