Ενισχύεται η ομάδα ΔΙΑΣ με 1.060 αστυνομικούς

Μία κοινωνική προσφορά του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ: Λόγω της οικονομικής κρίσης θα γεμίσουν οι δρόμοι με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και όχι με τανκς. Έτσι, οι φορολογούμενοι πολίτες, που τελευταία δεν κινούν τα δικά τους οχήματα λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων των φόρων καυσίμων, θα επιβαρύνονται μόνο για τα έξοδα βενζίνης των δικύκλων.

Με επιπλέον 1.060 αστυνομικούς ενισχύεται από σήμερα, Τρίτη, η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ», ανεβάζοντας τον αριθμό των στελεχών της σε 3.640 αστυνομικούς σε όλη τη χώρα.

Τα νέα μέλη της ομάδας πρόκειται να αστυνομεύσουν περισσότερες από 100 περιοχές σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Θα επιβαίνουν ανά δύο σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, περιπολώντας στις γειτονιές.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Βήμα», η πρώτη φάση εφαρμογής του προγράμματος είχε ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου σε 75 Δήμους της Αττικής και 21 περιοχές της Θεσσαλονίκης με 2.448 αστυνομικούς (2.004 στην Αττική και 444 στη Θεσσαλονίκη). Στη συνέχεια, στους 2.004 αστυνομικούς στην Αττική προστέθηκαν ακόμα 132.

Η ενεργοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ εντάσσεται στο πλαίσιο της Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την περίοδο 2010-2014. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ακολούθησαν εξειδικευμένη εκπαίδευση, ενώ θα μετεκπαιδεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε η λειτουργία της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» στην Κόρινθο. Η ομάδα θα αποτελείται από είκοσι αστυνομικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας. Θα εκτελεί κυλιόμενη υπηρεσία στην πόλη της Κορίνθου και στην ευρύτερη περιοχή.


πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s