ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: κτηνώδης εκμετάλλευση των φαντάρων για τα προνόμια των στρατιωτικών

Κείμενο της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων  

“Όλα τριγύρω αλλάζουνε, όλα τα ίδια μένουν”.

Αυτός ο στίχος απηχεί με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι φαντάροι στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ) που βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την επικράτεια, σε ειδυλλιακές περιοχές, όπου του «Παραλόγου η θητεία» καλά κρατεί κύριε Βενιζέλε, αφού ουσιαστικά πρόκειται για καλά υπολογισμένη εκμετάλλευση των στρατιωτών. Χιλιάδες στρατιώτες υπηρετούν εκεί κυρίως για ένα εξάμηνο (Μάιος-Οκτώβριος), την ίδια ώρα που οι κονδυλοφόροι της αυλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ακροδεξιάς ανακαλύπτουν κενά στην επάνδρωση των μονάδων, καταγγέλλουν τις μειώσεις στη διάρκεια της θητείας ως αιτία του κακού, κάνοντας τα στραβά μάτια στην πολιτική διαιώνισης των καραβανάδικων προνομίων ή στο γεγονός ότι δεν έχει κλείσει ούτε ένα άχρηστο στρατόπεδο και απαιτούν αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Για να γεύονται όμως οι Στρατιωτικοί και Μόνο Αυτοί, τις ειδυλλιακές τους διακοπές, έχοντας δικαίωμα να φιλοξενούν ακόμη και τη Φιλιππινέζα τους στα στρατιωτικά θέρετρα, πληρώνει ο λαός μας και «βγαίνει ο πάτος» των φαντάρων.

Για να απολαμβάνουν το προνόμιο των φθηνών διακοπών οι στρατιωτικοί που καθιέρωσε η Χούντα των Συνταγματαρχών και συνέχισαν όλες οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αφού οι αξιωματικοί θεωρούνται κάτι το «εξαιρετικό», ότι προσφέρουν κάτι «ιδιαίτερο», προσβάλλεται η Αξιοπρέπεια των φαντάρων που τους υποχρέωσαν «να υπηρετήσουν το έθνος» και τους μετατρέπουν σε Υπηρέτες των μονίμων στελεχών, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια των αντοχών τους (τα ΚΑΑΥ ουσιαστικά αποτελούν την πιο ακραία εκδοχή παρόμοιων καταστάσεων που βιώνουν καθημερινά οι φαντάροι σε Λέσχες Αξιωματικών κλπ).

Ταυτόχρονα, όλοι εμείς,  θεωρούμαστε κατώτεροι πολίτες μπροστά στους  Ένστολους Φρουρούς του Κράτους και είμαστε υποχρεωμένοι να καλύπτουμε με την φορολογία μας τα προνόμια τους! Όλα αυτά συνεχίζουν να εφαρμόζονται ενώ κόβονται συντάξεις και μισθοί, νέοι φόροι επιβάλλονται καθημερινά και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο εργασιακά, έτσι που μπλέξαμε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ και την  Ε.Ε. Όμως οι φαντάροι «τρέχουν τρελαμένοι».

Αγγαρεία, υπηρεσία ως καθαριστές, σερβιτόροι, μπάρμαν, ψήστες, ναυαγοσώστες, κηπουροί κλπ, ικανοποιώντας κάθε απαίτηση, όσο παράλογη και αν είναι, έχοντας συχνά να αντιμετωπίσουν και τις γυναίκες-πεθερές των αξιωματικών που αισθάνονται να φορούν τις στολές των ανδρών τους και να αποκτούν το δικαίωμα να δίνουν διαταγές.  Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις που βασιλεύει το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»!

Με τους αξιωματικούς και το διοικητή «Λέοντες» απέναντι στους φαντάρους και «ποντικάκια» απέναντι στους πελάτες-παραθεριστές των ΚΑΑΥ, συχνά ανώτατους αξιωματικούς εν ενεργεία ή απόστρατους «ήρωες με τις παντούφλες», από τους οποίους θεωρούν ότι εξαρτάται η μετάθεση και η καριέρα τους.  Μετά από όλα αυτά, σκοπιά. Ο ύπνος άγνωστη λέξη, απλό, σύντομο διάλλειμα στην ακραία εργασιακή εκμετάλλευση. Η έξοδος άγνωστη λέξη, το υπηρεσιακό σπάνιο. Και όλα αυτά ενώ έχεις υπηρετήσει μήνες στην παραμεθόριο, στις χειρότερες μονάδες ή μετατέθηκες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για κοινωνικούς λόγους.

Κάπως έτσι, φαντάρος χωρίς να είναι η ειδικότητα του εκτέλεσε 12 ώρες (από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ) υπηρεσία νοσηλευτή στην παραλία δίπλα στον ναυαγοσώστη ΟΥΚΑ (που γρήγορα την έκανε!), έπαθε ηλίαση και αντί να βγει ελεύθερος υπηρεσιών, εκτέλεσε κανονικά το νούμερο του, κάνοντας σκοπιά στις 10 το βράδυ. Και ενώ οι φαντάροι φτάνουν στα όρια τους, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν καθώς με ευθύνη του διοικητή στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, Συνταγματάρχη Σκορδά, ο Στρατιωτικός Κανονισμός και οι διαταγές παραβιάζονται συστηματικά: στρατιώτες με ειδικότητα οδηγού εκτελούν σκοπιές παρανόμως, και μάλιστα νυχτερινά νούμερα και αργότερα κυκλοφορούν τα διάφορα οχήματα κουρασμένοι, ξενυχτισμένοι  θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την ζωή των ίδιων και των επιβαινόντων.

Για όλα όμως αυτά η ευθύνη βαραίνει το ΓΕΣ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο. Όχι μόνο ξέρουν το τι συμβαίνει, αλλά συστηματικά αδιαφορούν. Είναι χαρακτηριστικό το τι συνέβη μετά την τελευταία επιθεώρηση από κλιμάκιο του ΓΕΣ, στο οποίο συμμετείχαν στρατηγός και ταξίαρχος. Οι ποινές που έπεσαν σε κάποιους χαμηλόβαθμους (ανθυπολοχαγό και μόνιμο λοχία, π.χ. για ατασθαλίες στη πύλη), αφήνιασαν το διοικητή, που τη Δευτέρα (7-6-10) το πρωί έκανε ντου και μοίραζε ποινές και επιπλήξεις, διανθισμένες με βρισιές.

Αυτά συμβαίνουν ενώ όλοι γνωρίζουν τις λαμογιές και τα χατίρια που γίνονται με τις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού. Εμείς καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να αντικαταστήσουν τώρα τους φαντάρους που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ και στις Λέσχες Αξιωματικών με πολιτικό προσωπικό. Να καταργήσουν  τα προνόμια των στρατιωτικών και να ανοίξουν τα ΚΑΑΥ σε όλο τον εργαζόμενο λαό. Να τιμωρήσει παραδειγματικά το διοικητή Συνταγματάρχη Σκορδά, κάνοντας εις βάθος έρευνα. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s