ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΖΩΩΝ

Αγαπητοί φίλοι, παρακαλούμε όλους να λάβετε συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται μαζικά από τους φιλόζωους ανά την Ελλάδα, με επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο και τα ΜΜΕ, προκειμένου να σταματήσει το βασανιστήριο των ζώων στη χώρα μας, με την επιβολή αυστηρότερων ποινών και μετατροπή του νόμου.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην επιστολή που ακολουθεί (μαρκαρισμένα τα σημεία με κόκκινο) και προωθήστε την στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται από κάτω:

kbatz@otenet.gr; kbatz_la@otenet.gr; karximakis@parliament.gr; mazi@pasok.gr; info@parliament.gr; grammatia@justice.gov.gr; epistoles@tovima.gr; epistoles@tanea.grinfo@adesmeytos.gr

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κα. Κατερίνα Μπατζελή
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κο Μιχάλη Καρχιμάκη

Κοινοποίηση
Πολιτικοί Πασοκ
Βουλή των Ελλήνων
Υπουργός Δικαιοσύνης
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: Άμεση μετατροπή της κακοποίησης ζώου από πλημμέλημα σε κακούργημα

(σημειώστε την πόλη σας και ημερομηνία)

Αξιότιμοι Κύριοι

Με αυτή την επιστολή σας εκφράζω την αγανάκτηση που νιώθω παρακολουθώντας τις κακοποιήσεις ζώων που λαμβάνουν χώρα σε κάθε πόλη της χώρας μας.

Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων είναι πλέον καθημερινά.

Προκύπτουν μέσα σε ένα γενικό κλίμα αδιαφορίας και ατιμωρησίας των αρμόδιων αρχών.

Οι ισχύουσες ποινές είναι πολύ χαμηλές ( Νόμος 3170/2003 Άρθρο 8.1/2/3.

Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 παράγραφοι 1,2,3 και 4 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματική ποινή από τριακόσια μέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και με τις δύο ποινές.)

Αυτές δε οι ποινές ελάχιστα εφαρμόζονται στην πράξη καθώς λίγες είναι οι καταγγελίες εξαιτίας ακριβώς των χαμηλών ποινών και της έλλειψης γνώσης των πολιτών για τα δικαιώματα τους.

Το γεγονός αυτό ημιουργεί ανεπανόρθωτες συνέπειες στην εικόνα της Ελλάδας προς τις χώρες του εξωτερικού.

Ως έλληνας πολίτης, θεωρώ απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ώστε να διορθωθεί άμεσα η κατάσταση που περιλαμβάνει :

– Υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων, σκύλων και γατιών στην χώρα μας
– Έλλειψη εφαρμογής προγράμματος ελέγχου γεννήσεων και στειρώσεων, κτηνιατρικής παρακολούθησης των αδέσποτων ζώων από την πλειοψηφία των δήμων, αρμόδιων για τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά
– Έλλειψη συνειδητοποίησης της αναγκαιότητας της στείρωσης για την αποφυγή δημιουργίας αδέσποτων, από τους ιδίους τους πολίτες κάτοχους ζώου.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αδέσποτων και η καθημερινή κακοποίηση Αδέσποτων και κάθε είδους ζώων από μη φιλόζωους, ασυνείδητους ή ψυχοπαθολογικούς πολίτες.

Ακολουθούν μορφές κακοποίησης που προβλήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τύπος, τηλεόραση, διαδίκτυο) που τράβηξαν την προσοχή μου:

– Πνίξιμο σε σακούλα ή πέταμα σε ρέματα συστηματικά κουταβιών ή γατιών που γεννήθηκαν ανεπιθύμητα από δεσποζόμενα ζώα τα οποία ανήκουν σε πολίτες,
– Διατήρηση πλήθους ζώων από ιδιώτες και ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής τους είτε είναι συλλέκτες ζώων είτε ιδιώτες που επιδιώκουν το κέρδος αναπαράγοντας ζώα σε άθλιες συνθήκες ( ιδιωτικά κολαστήρια- παράνομα εκτροφεία),
– Εγκατάλειψη και βάναυση κακοποίηση δεσποζόμενων ζώων από τον ιδιοκτήτη τους λόγω έλλειψης επαρκών γνώσεων, αδιαφορίας ή και ψυχοπαθολογίας : κάψιμο, διατήρηση σε στενό μπαλκόνι ακινητοποιημένο, ακρωτηριασμός, δέσιμο με λουρί μέχρι τραυματισμού.
– Κακοποίηση αδέσποτων ζώων με : πυροβολισμό, κρέμασμα, πνίξιμο, δέσιμο σε βαρέλια ή κρέμασμα από τσιγκέλι μέχρι θανάτου, δηλητηρίαση με φόλες, χρησιμοποίησή τους για ανθρώπινη κατανάλωση κρέατος ή για την παρασκευή τροφής για ανθρώπους ή ζώα,
– Χρήση βίας σε ζώα που χρησιμοποιούνται στο χώρο του θεάματος ή για εργασία ή για τροφή με σκοπό το κέρδος.

Τα περιστατικά είναι καθημερινά πλέον και συνεπώς χρειάζονται μέτρα ώστε να σταματήσει άμεσα η κατάσταση που συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη βία. Έρευνες πλέον αποδεικνύουν :

α. ότι όλοι οι «διάσημοι » δολοφόνοι είχαν ξεκινήσει με χρήση βίας σε ζώα
«Ερευνητές όπως και το FBI και άλλες αρχές επιβολής του νόμου στην επικράτεια έχουν κάνει την σύνδεση μεταξύ της βίας προς τα ζώα κι της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας προς ανηλίκους, τους «δολοφόνους κατά συρροή» και το πρόσφατο κύμα φόνων από παιδιά σχολικής ηλικίας σύμφωνα με τονDr. Randall Lockwood, vice president of Training Initiatives for The Humane Society of the United States (HSUS)».

β. ότι όποιος ασκεί βία σε ζώα αποτελεί δυνητικό αυτουργό σε περιστατικά κακοποίησης ανθρώπων ή παιδιών.
«Σε έρευνα βασισμένη σε 57 οικογένειες που βρίσκονταν σε θεραπεία για κακοποίηση, το 88% εξίσου κακοποιούσε ζώα. Στα τρία τέταρτα των περιπτώσεων ήταν ο κακοποιητικός γονέας που είχε δολοφονήσει η τραυματίσει άσχημα τα ζώα αυτά προκειμένου να ελέγξει ή να επιβληθεί στο παιδί. Στο ένα τρίτο, το παιδί είχε κακοποιήσει τα ζώα χρησιμοποιώντας τα σαν μοναδική διέξοδο για τον εγκλωβισμένο θυμό του. (Quoted from The American Humane Association)»

Ζητώ από εσάς να προβείτε στην αναθεώρηση του νόμου 3170/2003 έτσι ώστε η μετατροπή της κακοποίησης σε κακούργημα να αποκτήσει ανασταλτική δράση και να αποτραπούν μελλοντικά τα περιστατικά κακοποίησης ζώων που συνδέονται με δυνητική βία προς τους ανθρώπους.
Ως πολίτης, περιμένω από εσάς τους οποίους τίμησα με την ψήφο μου δράσετε άμεσα διότι η παρούσα κατάσταση δεν τιμά ούτε εμένα ούτε τη χώρα μας, και θέτει τις βάσεις για μελλοντικά περιστατικά κακοποίησης ανθρώπων και παιδιών.

Με εκτίμηση

Το όνοματεπώνυμο σας
Διεύθυνση (πόλη, ΤΚ)
Ηλεκτρονική διεύθυνση

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ SITES ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ.

via

16 thoughts on “ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΖΩΩΝ

 1. Καποτε ειχα 3 σκυλους κατι μικρα griffonακια.Τα ειχα περιππου 4 χρονια και φανταζεστε οτι ειχα δεθει πολυ μαζι τους.Με καταλαβαιναν οπως και εγω αυτα..στην επιστροφη μου απο τη δουλεια μου τα βρηκα πανω στο μπαλκονι του σπιτιου μου το ενα διπλα στο αλλο δηλητηριασμενα απο φολα.Συνηθησμενο φαινομενο για τη χωρα μας βεβαια δεν κανει καιτοσο αισθηση…περα απο την κακοποιηση ομως και τον αργο θανατο,το εξωργηστικο ειναι οτι την ερηξαν στο σπιτι μου μεσα.παραβιαζοντας καθε κανονα.το βραδυ εκεινο οτι ζωο κι αν περνουσε εξω απο το σπιτι ακουγες εξω απο τη πορτα σου να αργοπεθαινει χωρις να μπορεις να κανεις κατι απο τη ποσσοτητα που ειχαν ριξει σε τοσα μερη.μου υπενθημιζαν τον τροπο που πεθαιναν τα δικα μου ζωα…Αυτο το πραγμα,ειναι μια εμπειρια τραυματικη την οποια βεβαια και ξεπερασα…αλλοι ομως δεν μπορουν και ποσο μαλλον αν ειναι μικρα παιδια…και τις συνεπειες που θα εχει στον ψυχικο τους κοσμο στο μελλον.Υπαρχουν κιαλλα τοσα περιστατικα τα οποια δεν γνωριζουμε και λογικα δεν θα μαθουμε ποτε.το θεμα ειναι να κανουμε αυτους μεσω της απειλης του κακουγηρματος οτι αυτο που κανουν ειναι λαθος!!!Αν οχι γιαυτους,τουλαχιστον για τα παιδια που μεγαλωνουν!!!Ευχαριστω!!

 2. Τις εμπειρίες που περιγράφεις τις μοιραζόμαστε-δυστυχώς-πολλοί από εμάς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα που η ίδια η ανθρώπινη ζωή δε φαίνεται να έχει και τόση μεγάλη αξία-πόσο μάλλον των ζώων- είναι να φωνάζουμε μέχρι να αναθεωρηθεί ο 3170/2003 για να στοχοποιηθούν και να τιμωρηθούν επιτέλους όλα αυτά τα κτήνη που κακομεταχειρίζονται και θανατώνουν ζώα. Και θα χρειαστεί να φωνάξουμε πολύ…

 3. Σας εκφράζω την αγανάκτηση που νιώθω παρακολουθώντας τις κακοποιήσεις ζώων που λαμβάνουν χώρα σε κάθε πόλη της χώρας μας.

 4. Αχ παιδια,ολοι μας εχουμε τετοιες λυπηρες ιστοριες .Ειμαι 25 χρονων και μαζι με την μητερα μου ταιζουμε οσα ζωα βρισκουμε στο δρομο,τα κανουμε στειρωση και επειδη μενουμε σε πολυκατοικια εξω απ την εξωπορτα της οικοδομης εχουμε 2 κουπακια το ενα με νερο και το αλλο με φαγητο.Ειναι το μοναδικο σημειο του πεζοδρομιου που ειναι πεντακαθαρο και περνανε τυποι και μας λενε οτι βρωμιζουμε τον δρομο και γιατι ταιζουμε τα ζωα κτλ ευτυχως ομως και εγω και η μητερα μου βγαζουμε τετοια γλωσσα που οταν ξαναπερνανε σκυβουν το κεφαλι.Αυτοι δεν τρωνε φαγητο,δεν πινουνε νερο μερικες φορες δε μπορω να καταλαβω ποσο κακια εχουν μεσα τους.Πλεον σταματαω στον δρομο και μαζευω τα σκοτωμενα ζωα καθε φορα με πιανουν κλαμματα και μισω τοσο πολυ το ανθρωπινο ειδος,αυτους που τα σκοτωνουν για πλακα ακομα κ αυτους που τρεχουν σαν τρελλοι στον δρομο.Ο φιλος μου αγαπουσε τα ζωα αλλα ηταν και αδιαφορος,πλεον το αμαξι του ειναι γεματο με κονσερβες σε περιπτωση που δει ζωο στο δρομο να σταματησει και να το ταισει.Ο φιλος μου μενει στην Επανωμη,εκει εχουμε ενα σκυλο και ειχαμε μαζεψει πολλες γατες γυρω στις 30 πλεον ειναι 10.Οσες βρικαμε τις θαψαμε και πριν 2 περιπου μηνες βρηκα εναν απ τους γατους μας σκοτωμενο.Τον ειχαν πυροβολησει στο ποδι και την κοιλια.Ας μου πει καποιος γιατι αν εγω τον πιασω αυτον κ τον σκοτωσω θα παω φυλακη και αυτος ενω σκοτωσε ειναι εξω.Αυτο το πραγμα πρεπει να τελειωσει.Οταν εμφανιστηκε ο ανθρωπος η φυση ηταν ηδη εδω γι αυτο δεν εχει κανενα δικαιωμα να την αφανισει.Υπαρχει και κατι αλλο δεν ξερω αν το εχει προσεξει κανεις τα πρωινα στην παραλια οι μονοι ανθρωποι που γελανε ειναι αυτοι που εχουν βγαλει βολτα τους σκυλους τους.Φανταστειτε ποσο πιο χαρουμενοι θα ταν οι ανθρωποι αν ειχαν κοντα τους καποιο ζωο…καποιο ζωο να τους μαθει τροπους,διοτι πλεον τα ζωα εχουν τροπους ,εχουν αισθηματα.Οι ανθρωποι οχι.Ελπιζω να δωσουμε λιγη προσοχη και στα ζωα γιατι πλεον δεν υπαρχει τπτ πιο αγνο σ αυτον τον πλανητη.Συγνωμη για αυτους που τους κουρασα αλλα και ευχαριστω αυτους που το διαβασαν.

 5. @Μαρία σε ευχαριστούμε για το σχόλιο και το ενδιαφέρον. Από εδώ το μόνο που μπορούμε είναι η διάδοση της πληροφορίας. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προωθήσουμε την επιστολή στους αρμόδιους φορείς και σιγά σιγά να οργανωθούμε όλοι εμείς μαζί μπας και σωθεί καμία ψυχή…

 6. @Βάσω έχεις πολύ δίκιο σε όσα μας γράφεις και πολύ μας συγκινούν άνθρωποι δραστήριοι και ευαίσθητοι όπως εσείς. Εύχομαι να το έχει ήδη πληρώσει αυτός που πυροβόλησε το γάτο σου και σύντομα να υπάρξει δικαίωση για όλους αυτούς τους βασανισμούς και τις κτηνωδίες…

 7. ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΜΕ ΖΩΑ (ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ) ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ… ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑ ΑΘΩΟ ΖΩΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΖΑΝΙΣΤΕΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ.

 8. Για όσους δεν το πρόσεξαν, υπάρχει νεότερη ανάρτηση σχετικά με τη θανάτωση δύο σκύλων στη Ρόδο, που ευτυχώς, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπήρξε η μεγαλύτερη δυνατή τιμωρία και καταδίκη του υπεύθυνου. Ας ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό. Και φυσικά σας ευχαριστούμε για όλα τα μηνύματα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι είμαστε πολλοί και ενωμένοι…

 9. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!

 10. mas aksizei n eksafanistoume apo ton planiti….o opoios mas t edose ola aploxera k emeis den sevomaste tp…oti k n pathei to anthropino eidos t aksizei gt o idios t prokalese.
  paidia simfono apolita me tin orgi sas…to idio niotho k ego..

 11. προσωπικά δεν αντέχω να δω τέτοιες σκηνές ούτε βασανισμούς,με πιάνει μιά σκοτοδίνη και είναι σαν να βλέπω παιδιά ή ανθρώπους να τους τα κάνουν αυτά.Λυπάμαι τόσο πολύ για όσα διάβασα…Το μεγαλύτερο θηρίο είναι ο άνθρωπος!!Όποιος πέσει στην αντίληψή μου θα είναι σίγουρα πολύ άτυχος…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s