..κι άλλη καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής βίας

από το tvxs

Θύμα αστυνομικής βίας έπεσε, στις 22 Νοεμβρίου στο Γουδί, ο Α.Σ, ο οποίος «προκάλεσε» την οργή του αστυνομικού με τη μπλούζα του, αλλά και με τη χρήση ενικού κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

«Μόλις είχα σχολάσει και επέστρεφα σπίτι μου. Πρέπει να ήταν δύο τα ξημερώματα», θυμάται ο Α.Σ και συνεχίζει «πενήντα-εξήντα μέτρα από το σπίτι, με σταμάτησε ένα περιπολικό. Μου έκανε έλεγχο ρίχνοντας με πάνω στο καπό».

«Όλα αυτά ξεκίνησαν από τη μπλούζα που φορούσα. Δεν αναγράφει τίποτα αλλά του φάνηκε λίγο εκκεντρική και του τράβηξε την προσοχή», σημειώνει ο Α.Σ

Καθώς από τον έλεγχο δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο, ο αστυνομικός του ζήτησε τα στοιχεία του. Όμως ο Α.Σ δεν είχε ταυτότητα μαζί του. «Έλα από το σπίτι, είναι λίγο πιο κάτω να σου τα δώσω», απάντησε στο αίτημα του αστυνομικού. Το «έλα» ακούστηκε αρκετά προκλητικό για τον αστυνομικό, ο οποίος «ενοχλημένος» απάντησε: «Ούτε έλα, ούτε τίποτα. Στο πληθυντικό θα μου μιλάς».

«Μου φόρεσε χειροπέδες, με χτύπησε δύο φορές στο κεφάλι, με πέταξε μέσα στο περιπολικό και μου έκλεισε το κινητό», καταγγέλλει ο Α.Σ. Στο τμήμα ο αστυνομικός συνέχισε να την ίδια επιθετική συμπεριφορά, ενώ ο Α.Σ ήταν ακόμη δεμένος με χειροπέδες. «Κάποια στιγμή έπεσα πάνω σε μία ξύλινη ντουλάπα και χτύπησα στο κεφάλι. Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν κάποιοι συνάδελφοι του και τον σταμάτησαν», δηλώνει ο Α.Σ.

«Τελικά με κράτησαν μέχρι το πρωί και μετά με άφησαν ελεύθερο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, είναι η τρίτη. Για αυτό είμαι αγανακτισμένος», τονίζει ο Α.Σ, διευκρινίζοντας ότι έχει κινηθεί ήδη νομικά. «Δεν ζητάω λεφτά, απλά θέλω να φύγει από το σώμα».

Τα στοιχεία του Α.Σ. βρίσκονται στη διάθεση του tvxs

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s